Wat is Sambal Badjak

Sambal Badjak is een sambal die kruidig evenals pikant is van smaak. Sambal Badjak wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en bij andere Aziatische lekkernijen. Sambal Badjak is een ultieme smaakmaker van gerechten en is te combineren in veel uiteenlopende gerechten. Sambal Badjak is bijvoorbeeld heerlijk in soep of vleesgerechten maar wordt ook vaak toegevoegd aan diverse soorten saus.

Sambal Badjak is een samenstelling van rode pepers en stukjes ui. De smaak van Sambal Badjak is hartig en zoet. De chilipeper heeft een sterke smaak en is erg pittig. In combinatie met de stukjes ui ontstaat er een zachte smaak aan de Sambal Badjak. In Nederland is Sambal Badjak niet een veelgebruikte sambalsoort en wordt het weinig gebruikt in gerechten. Dit is jammer want de gerechten met Sambal Badjak zijn heerlijk.

Waar koop je Sambal Badjak?

Bij Vanka Kawat kunt u Sambal Badjak bestellen en gebruiken in diverse lekkernijen. Het is aan te raden om de Sambal Badjak uit te proberen in allerlei gerechten. Zo kunt u ontdekken welke gerechten lekkerder worden met Sambal Badjak.

Waar kan je Sambal Badjak allemaal voor gebruiken?

Sambal Badjak kan op veel verschillende manieren gebruikt worden bij het koken. Een leuk weetje is dat het in het Oosten net zoveel gebruikt wordt als bijvoorbeeld Mosterd in Europa. Sambal Badjak is prima te gebruiken bij het koken om een aparte maar heerlijke smaak mee te geven aan uw gerechten. Ook kan Sambal Badjak gebakken worden, veel Europeanen kiezen hiervoor omdat ongebakken sambal een minder sterke smaak heeft. Wanneer sambal niet eerst gebakken wordt is de smaak vaak erg sterk en pittig.

Waarom Sambal Badjak en wanneer gebruik je het?

Sambal Badjak is zoals eerdergenoemd heerlijk in diverse gerechten. Echter is het wel belangrijk dat u weet in welke gerechten Sambal Badjak lekker is. Wanneer u Sambal Badjak toevoegt aan een gerecht die niet passend is bij Badjak, kunt u ervoor zorgen dat een gerecht verpest wordt.

Het is een echte smaakmaker aan gerechten echter kopen veel mensen nog steeds de basis sambal namelijk sambal Oelek. Sambal Badjak is minder pittig dan Sambal Oelek en geeft een zachte smaak mee aan diverse gerechten. Wilt u Sambal Badjak gebruiken dan heeft u ook de keuze om het gerecht pittiger te maken door achteraf de sambal toe te voegen. Ook kunt u van tevoren de sambal toevoegen aan het gerecht. Hierdoor wordt het gerecht minder pittig.

Heeft u ook al trek gekregen in heerlijke gerechten met Sambal Badjak? Bestel dan een pot bij Vanka Kawat en experimenteer met diverse gerechten.

 

potje sambal badjak